#MAKEAPROMISE

Dok smo mi čekali Srpsku Novu godinu, svetski đzet-set se sakupio u Los Anđelesu povodom 6. UNICEF bala – već tredicionalne dobrotvorne ceremonije na kojoj je ovog puta prikupljeno 2,5 miliona dolara. Tokom večeri, premijerno je predstavljena saradnja ove dobrotvorne organizacije i svetskog lidera u domenu aksesoara – Luis Vuitton-a.

Kako bi pomogao deci u ratom zahvaćenim područjima, ali i deci koja širom sveta gladuju ili su im pak ugrožena prava, bred je plasirao svoja dva proizvoda. Reč je o nakitu, ogrlici sa priveskom i narukvici, sa prepoznatljivim Luis Vuitton simbolom –  katančićem.

louis-vuitton-unicef-lockit-necklace-silver

Katančić je osmislio Georges Vuitton još dovne 1890. Cilj je bio da se osigura prtljag. Ispostavilo se da je katančić toliko originalan te je postao simbol  zaštite i sigurnosti a zatim i simbol samog brenda.

louis-vuitton-unicef-lockit-bracelet-silver

Prodajom nakita, koja je počela od 13. januara, UNICEF i Luis Vuitton će se potruditi da prikupe novnčana sredstva kako bi pružili zaštitu i pomoć ugroženoj deci. Od svake prodaje nakita, bilo da je ona u radnji ili on-line, UNICEF-u će biti donirano 200 dolara.

Kako bi alarmirao javnost, LV je  “regrutovao” svetski poznate ambasadore kao što su Selena Gomez, Jennifer Connelly, Nicole Kidman, Mariah Carey i mnogi drugi. On-line kampanju prate fotografije na kojima se poznate ličnosti drže malim prstima (kao u pesmi: “mir mir mir, niko nije kriv”) ispod kojih je heštag #MAKEAPROMISE. Time stvaraju katančić i zaključavaju svoje obećanje da će pomoći ugroženoj deci širom sveta.

LV_UNICEF_BALL_DEMARCHELIER

louis-vuitton--LV_UNICEF_BALL

I vi možete dati dobrinos ovoj akciji tako što ćete izabrati osobu sa kojom ćete se ukrstiti  (zaključati) malim prstom, slikati se, podeliti svoju fotografiju na društvenim mrežama, naravno sa pratećim tagom #MAKEAPROMISE, i na kraju tagovati prijatelja koji će to isto uraditi. Takođe, kao što sam već napomenula, nakit je dostupan u svim LV radnjama širom sveta a može se poručiti i on-line na  Luis Vuittton sajtu.

louis-vuitton-unicef

 

About Katarina Nešić

Katarina, ljubitelj kvalitetnog nakita, zlata, dijamanata, bisera i skoro svega što sija :-). Diplomirani geograf i zaluđenik u mineralogiju. Ideja za blog nastala kao spoj ovih ljubavi.

Trackbacks

  1. […] akcije. Tako je Luis Vuiton u saradnji sa UNICEF-om početkom ove godine  pokrenuo akciju #MAKEMEPROMISE. Prodajom nakita iz specijlane kolekcije prikuljena su sredstva za pomoć deci u ratom ugroženim […]

Ostavite komentar: