Chopard specijalno za kanski festival

“Ljubav na prvi pogled” između renomirane švajcarske kuće nakita i satova Chopard i Filmskog festivala u Kanu započela je još davne 1998. godine. Već u prvim godinama saradnje Chopard je redizajnirao Zlatnu palmu, jedan od najacenjenijih trofeja u filmskoj industriji.  Takođe, od 2001. su zaslužni za dodeljivanje nagrade za najbolju mladu glumicu i glumca festivala (Trophée Chopard).

13177982_1168281933215851_3617412340022887799_n

13239026_1170947896282588_1598576224571338632_n

Kako bi obelezili 60. godišnjicu Kanskog festivala Chopard je 2007. godine predstavio svoju prvu kolekciju nakita specijalno dizajniranu za ovaj događaj. Kao partneri festivala, koji je poznat po eleganciji i glamuru, nastavili su sa sprecijalnim kolekcijama koju je činilo onoliko komada nakita koliko je bilo i godina festivala. Tako je za ovogodišnji 69. festival primremljo isto toliko neodoljivih komada nakita.

Kao i svih ovih godina kolekcija oslikava kreativnost, inovativnost, majstorstvo kuće Chopar. Ove godine fokus je stavljne na glamurozne ogrlice ukrašene snežno belim dijamantima i raznobojnim draguljima koji ce blistavo nebo nad Kanom učiniti još blistavijim i glamuroznijim.

Necklace and earrings, 2016 Chopard Red Carpet Collection

Chopard earrings with blue topaz and sapphire, orange saphire ribbon for a max radiance on Red Carpet

Minđuše ukrašene blavim topazima, safirima i naranđastim safirima.

Chopard

Chopar-ov set za crveni tepih izrađen od roze zlata i titanijuma, ukrašen sa rubelitima, žutim safirima i ametistima.

Earrings in 18k rose gold with 28.3ct pink sapphires and 5.9ct rubellites, from the 2016 Chopard Red Carpet collection.

Minđuše od 18ct roze zlata sa pink safirima i rubelitima.

Apsolutni hit ove sezone su okovratnici te nije ni čudo što ih je i Chopard uvrstio u svoju kolekciju. Kako bi glamurozne ogrlice učilii još lepšim ali i prijatnijim za nošenje koristili su titanijum koji su po potrebi bojili u različite boje kako bi se uklopio  sa bojom dragog kamenja.

Araya-Hargate-in-chopard-Cannes 2016

Pored standardih dragulja za crveni tepih kao što su rubini, safiri, smaragdi i dijamanti Chopard je za ukrašavanje nakita koristio  žad i različite vrste opala koje ne možemo tako često videti na ovakvim događajima. Zvezda crvenog tepiha sigurno će biti duga oglica sa centralnim belim opalom. Niz perlica od smaragda, safira, rubelita, svalerita, topaza i ametista koji okružuju centralni kamen prefinjeno naglašavaju svu njegovu lepotu.

Chopard Red Carpet necklace with a white opal, emerald , topaz, amethysts and rubies beads

Od 2010. Chopard je član organizacije koja se zalaže za tzv. odgovorno juvelirstvo to jest za korišćenje zlata i dragog kamenja isključivo iz rudnika u kojima se poštuju ljudska, etnična prava rudara. Tako je 2013. godine ova kuća na festivalu u Kanu predstavila svoje prve komade nakita koji su bili izrađenu u skladu sa principima odgovornog juvelirstva.

Green collection Chopard for Cannes 2016

Ove godine udružili su snage sa Gemfids-om, najvećim proizvođačem obojenog kamenja u svetu i ARM, Alijansom za odgovorno esploatisanje dragog kamenja u Južnoj Americi. Jedna od dama koja je ponela nakit iz tzv. Zlelene kolekcije za crveni tepih je Julianne Moore. Glumica nije krila svoje oduševljenje čitavom pričom koja stoji iza minđuša koje je ponela na ceremoniji otvaranja festivala u Kanu: “Pravo je zadovoljstvo poneti ovako luksuzan nakita a u isto vreme imati na umu da je zlato i drago kamenje koje je korišćeno iz izradu istog iz rudinka u kome se poštuju sva prava radnika. Ta spoznaja još više podiže cenu ovog nakita.”

Julianne Moore and Kristen Dunst- Chopard

Julianne Moore je ovom prilikom ponela minđuše i prsten ukrašene dijamantima i Zambijskim smaragdima dok se Kristen Dunst odlučila za dijamantski nakit (minđuše i narukvica).

Na ceremoniju otvaranja festivala, generalni direktor Choparda, Caroline Scheufele, došla je u društvu dizajnerke Victorije Beckham. Obe su  blistale sa nakitom sa potpisom Chopard. Victorija je svoju crnu kombinaciju upotpunila sa dve narukvice izrađene od 18ct belog zlata i ukrašene dijamantima dok je Caroline ponela elegantu, dugu oglricu sa dijamantima.

caroline-scheufele-and-victoria-beckham-in-chopard-cannes-2016

Victoria Becham Cannes 2016

Chopard Green Carpet diamond necklace in Fairmined gold, set with ethically sourced diamonds

Chopardova oglica iz Zelene kolekcije.

Chopard Red Carpet earrings in white and yellow gold, set with yellow and white diamonds

Chopard necklace with emeralds from Zambia

Ogrlica za Zambijskim smaragdom.

Bianca-Balti

Italijanski model Bianca Balti je zasijala sa minđušama i narukvicom od 18ct zlata, ukrašenim dijamantima i safirima.

Frédérique Bel

Francuska glumica Frédérique Bel je nosila minđuše i narukvicu ukrašenim dijamantima i rubinima.

Zhao Tao

Kineska glumica Zhao Tao je na ceremoniji otvaranja Kanskog festivala ponela oglicu od 18ct roze zlata ukrašenu rubinima (131.5cts) i dijamantima (31.34cts), par minđuša takođe od 18ct roze zlata ukrašenim rubinima (24.97cts) i narukvicu sa dijamantima (20.15cts) i rubinima (20.09cts). Kada se sumira, glumica je crvenim tepihom prošetala nakit od preko 200ct! Raskošno, kako dolikuje Kanu, zar ne?

 

About Katarina Nešić

Katarina, ljubitelj kvalitetnog nakita, zlata, dijamanata, bisera i skoro svega što sija :-). Diplomirani geograf i zaluđenik u mineralogiju. Ideja za blog nastala kao spoj ovih ljubavi.

Trackbacks

  1. […] kuće, same zvezde, dizajneri, frizeri, šminkeri pokažu u najboljem svetlu. Već tradicionalno Chopard priprema čak dve kolekcije nakita za crveni tepih. Takođe, de Grisogono je kuća koja, čini mi se, svake godine zaseni sve ostale brojnošću […]

  2. […] ljudskih prava radnika u područjima gde se ekspoatišu plemeniti metali  i drago kamenje svojom Zelenom kolekcijom koju je izradio u saradnji sa […]

Ostavite komentar: