Ilgizov uspeh u Kremlju

Ruskog umetnika Ilgiza Fazuzyanov-a ne treba naročito predstavljati. Iako niste upoznati sa njegovim radom dovoljno je reći “kralj emajla“! Možete već naslutiti o kakovoj se veličini radi. Prvi je živi umetnik čija je dela aucijska kuća Christie’s ponudila na prodaju. Dobitnik je najprestižnijih nagrada. Njegova dela se nalaze u vlasništvu mnogobrojnih muzeja i privatnih kolekcija. Njemu samom, najverovatnije, najviše laska činjenica da je moskovski Kremlj  već otkupio čak 6 njegovih dela.

Niz uspeha se nastavlja. Posle slavnog juvelira carske porodice, Petra Carla Fabergé– a, Ilgiz ima tu čast i privilegiju da izlaže svoja dela u muzeju Kremlj.  Naime, prošlog meseca, upravo u ovom muzeju je otvorena izložba koja predstravlja saradnju Izgiza Fazuzynov-a i švajcarske kuće satova BOVET 1822. Ono što ih povezuje je neverovatna preciznost, prefinjenost i tehnika emajliranja koju podjendako koriste u svom radu.

rider_of_the_apocalypse

BOVET je tokom XIX veka bio poznat po besprekorno rađenim đzepnim satovima isključivo za kinesko tržište. Od 2006. na čelu kompanije je Pascal Raffy koji crpi inspiraciju iz prebogate tradicije ove kuće ali koji takođe teži da prati savremene trendove. Kompanija se trudi da ostane simbol neprikosnovenog kvaliteta što se tiče mehanizama za satove ali i ukrašavanja. Pored već pomenute tehnike emaljla za ukrašavanje satova koriste i drago kamenje i gravuru. Zbog toga postoji limitran broj satova koje ova kompanija u toku godine proizvede.

BOVET 1822 and Ilgiz F. watchis

Amadeo-Fleurier-43-_The-Four-Horsemen-of-the-Apocalypse__Original_4002

Bovet-Amadeo-Fleurier-43-Watch-4

Saradnja Ilgiza i kuće BOVET 1822 započela je 2015. kada su počeli rad na kolekciji satova za muškarce inspirisane jahačima apokalipse. Satovi su naišli na odličnu reakcuju publike te se saradnja nastavila i kolekcijom satova za žene. Inspiraciju su ovaj put pronašli u prirodi te dominiraju cvetni motivi. Interesantno je da su svi modeli dostupni kako u obliku ručnih tako i đzepnih satova.

S obzirom da nismo u mogućnosti da uživo uživamo u sjajnoj kolekciji nadam se da će ovu lepotu uspeti bar malo da dočaraju fotografije.

Cavalier-12-ambiance

bovet-0374_result

bovet-0375_result

bovet-0381_result

bovet-0378_result

bovet-0427_result

bovet-0418_result

bovet-0404_result

 

 

About Katarina Nešić

Katarina, ljubitelj kvalitetnog nakita, zlata, dijamanata, bisera i skoro svega što sija :-). Diplomirani geograf i zaluđenik u mineralogiju. Ideja za blog nastala kao spoj ovih ljubavi.

Ostavite komentar: