Sjaj Kanskog festivala 2016

Dve nedelje festivala u jednom od najekskluzivnijih i omiljenih mondenskih letovališta je završen. Kao i svake godine i ovaj će ostati zapamćen po odličnoj organizaciji, doduše uz malo veće prisustvo policije usled straha od terorističnih napada, jako dobre selekcije filmova, velikog broja propratnih sadržaja i ogromnog broja kako evropskih tako i holivudskih zvezda. Proteklih dana, mogu slobodno reći, sve oči i svi putevi su bili usmereni ka Kanu. S obzirom na veliku popularnost festivala  juvelirske kuće se pomno pripremaju za maj u Kanu. Mnoge od njih već godinama unazad pripremaju specijalne kolekcije za crveni tepih upravo za ovaj festival. Takođe, mnogo meseci unapred se dogovara koja će zvezda biti najprikladnija da prošeta određene komade nakita. Tako veliki broj premijera ali mnogobrojnih zabava kao  i dobrotvornih večeri omogućava da se juvelirske kuće, same zvezde, dizajneri, frizeri, šminkeri pokažu u najboljem svetlu. Već tradicionalno Chopard priprema čak dve kolekcije nakita za crveni tepih. Takođe, de Grisogono je kuća koja, čini mi se, svake godine zaseni sve ostale brojnošću komada nakita i zvezda koje tokom trajanja festivala nose njihov nakit. Tako je bilo i ovaj put.

Karolina Kurkova and Katy Perry in H. Winston jewelry, Cannes 2016

Karolina Kurkova i Katy Perry su nosile H. Winston nakit

Adriana Ugarte dazzled, wearing Hortensia Voie Lactée earrings and ring in white gold, diamonds, blue sapphires and white chalcedony.

Adriana Ugerte – Chaumet nakit iz Hortenzija kolekcije

Sobzirom na više od 10 dana trajanja festivala vrlo mi je teško napraviti listu najboljeg nakita sa ovogodišnjeg. Svaki crveni tepih je, čini mi se, bio za nijansu bolji i glamurozniji od onog predhodnog. Ono što sam primetila i ove godine jeste da su dijamanti uvek veliki hit u Kanu. Šetnja nekiliko hiljada karata francuskom revijerom je više nego dovoljno za šik stajling. Naročito bih istakala dijamantske ogrlice koje su ponele Lily Donaldson, Alessandra Ambrosio  i Valeria Golino, Sonam Kapoor  sve sa potpisom kuće Bulgari. Ništa manje moje oduševljenje nije privukla i glamurozna Chopard ogrlica koju je ponela takođe Sonam Kapoor.

Lily Donaldson donned a Bulgari Serpenti diamond necklace with a matching bracelet

Lily Donaldson

Alessandra Ambrosio in Bulgari's Serpenti necklace and rings

Alessandra Ambrosio

Valeria Golino in Bulgari's Giardini Italiani necklace

Valeria Golino

Sonam Kapoor in Bulgari's Giardini Italiani jewelry

Sonam Kapoor

Bvlgari necklace

The Chopard neckace worn by Sonam Kapoor at Soirée Wild

Takođe, jako puno zvezda se ovaj put odlučilo da svoj stajling upotpuni dugim i glamuroznim minđušama. Najviše je bilo onih ukrašenih dijamantima. Izdvojila bih Chopard-ove minđuše ukrašene berilima i dijamantima koje je nosila Petra Nemcova i koje su bile uparene sa klasičnim dijamtskim prstenom. Velike simpatije su pobrale i minđuše iste kuće koje je nosila Adriana Lima. Bile su ukrašene 50ct smaragdima. Lično moji favoriti su  de Grisogono minđuše naročito one koje je nosila Cheryl Fernandez-Versin a koje su bile ukrašene dijamantima i nežno roze opalima.

The Chopard ring and earrings worn by Petra Nemcova for the Julieta red carpet

Petra Nemcova

Adriana Lima's Chopard earrings with 50cts of bright green emeralds and white diamonds

Adriana Lima

Cheryl Fernandez-Versini in de GRISOGONO earrings, bracelet and ring set with pink opals and white diamonds.

Cheryl Fernandez-Versin

The De Grisogono earrings worn by Izabel Goulart for the Julieta red carpet

Izabel Goulart – de Grisogono minđuše

Milla Jovovich in De Grisogono earrings at the amfAR gala

Milla Jovovich – De Grisogono dijamantske minđuše

The Chopard earrings worn by Cindy Bruna for the Julieta red carpet

Cindy Bruna – Chopard minđuše ukrašene ametistima, turmalinima i Paraiba turmalinima

Romanian actress and model Madalina Ghenea wore jade earrings from Bulgari's high jewellery collection

Madalina Ghenea – Bulari minđuše sa žadom

Poznata po svom istančanom ukusu gospođa Kluni je i ovaj put dobila veliki aplauz za svoj izgled. Svoju svetlo žutu Versace haljinu Amal je upotpunila Cartier koralnim minđušama i narukvicom iz Étourdissant kolekcije. Svojom bojom su bile pravo osveženje na crvenom tepihu.

Amal Clooney chose to wear Cartier earrings set with coral beads, pearls, turquoise, onyx and diamonds.

Kristen Stewart and Michelle Jenner wit Messika earrings, Cannes 2016

Kristen Stewart iMichelle Jenner su odabrale Messika minđuše

Yerpem - Julian Joailliers

Julian Joailliers – Yerpem minđuše

Što se tiče oglrica, nije ih manjkalo ni ovog puta. Razlog je očigledan – najbolje će se videti i najlakše će privuči pažnju. Bilo ih je različitih: danas modernih okovratnika, onih otvorenih, kratkih, dugih, klasičnih dijamantskih ali i onih ekskluzivnih ukrašenih raznobojnim draguljima od po nekoliko desetina karata. Već na samoj ceremoniji otvaranja najviše pažnje je privukao de Grisogono okovratnik koji je nosila Bella Hadid. Moji favoriti su ogrlice koje su nosile Gong Li, Lui Wen i Svetlana Khodchenkova.

bella-hadid-cannes-de-grisogono

Bella Hadid

Liu Wen in Boucheron's Blé d'Eté necklace on The Unknown Girl red carpet

Liu Wen – Boucheron ogrlica

The Haute Joaillerie necklace by Bulgari worn by Svetlana Khodchenkova

Svetlana Khodchenkova – Bulgari ogrlica

Na premijernom prikazivanju Chopardove kolekcije za crveni tepih ogrlica sa 52,76 ct smaradom je naišla na pravo oduševnljenje. Danima se šekulisalo koja dama će je poneti na crvenom tepihu. Ova čast je pripala Džuliji Roberts koja joj je, kako piše francuski časopis Espres, svojim “činom militantnog feminizma” oduzela pažnju koju zaslužuje.

Julia-Roberts

Piaget i američka glumica i ambasadorka ovog bredna Jessica Chastain su se potrudili da glumica izgleda drugačije od svih tokom svog nastupa na crvenom tepihu. Za holivudski glamur 20-ih godina XX veka  su izabrali dugu dijamtsku oglicu i žuti dijamantski prste. Izgledala je zajsta glamurozno, zar ne?

Jessica Chastain at Cannes 2016 in a white gold and diamond Piaget sautoir necklace and yellow diamond ring.

Li Yuchan in H. Winston and Aishwarya Rai in Boucheron jewelry, Cannnes 2016

Li Yuchan – H. Winston oglrica , Aishwarya Rai – Boucheron ogrlica

For Cannes 2016 Alessandra Ambrosio chose Boucheron jewelry

Alessandra Ambrosio – Boucheron nakit

Gong Li in Piaget

Gong Li – Piaget ogrlica

Koji komadi nakita su vama privukli pažnju?

About Katarina Nešić

Katarina, ljubitelj kvalitetnog nakita, zlata, dijamanata, bisera i skoro svega što sija :-). Diplomirani geograf i zaluđenik u mineralogiju. Ideja za blog nastala kao spoj ovih ljubavi.

Ostavite komentar: